chat
Gosidesign houdt de online trends continue in de gaten.
De belangrijkste ontwikelingen die we zien, delen we via dit blog.
01-04-2020

startend bedrijf…en nu nog een website?

Je hebt je bedrijf vanaf de grond opgebouwd en bent klaar om te ervaren of je product of dienst(en) echt een hit gaan worden. Hierbij is een goede website van essentieel belang. Je hebt in je hoofd natuurlijk een hoop ideeën maar waar moet je als leek aan denken bij het realiseren van een website?

Hieronder enkele essentiële punten die je daarbij kunnen helpen.

startend bedrijf…en nu nog een website? afbeelding 0
startend bedrijf…en nu nog een website? afbeelding 1

1) vooronderzoek

Doe een onderzoek naar het zoekgedrag van je potentiële klant. Er zijn talloze tools die je hierbij kunnen helpen zoals de Adwords Keyword Planner, maar kijk ook eens bij concullega’s en bedrijven die hetzelfde pad al eens bewandeld hebben. Het geeft je inzichten en ideeën over je website maar misschien ook wel over de structuur van de website. Gebruik zoekwoorden en url titels die goed scoren. Benadruk wat je onderscheidt van de rest en neem dat mee in het ontwerp van de website.

2) focus op de functie van je website

Is de website bedoeld om te informeren of om producten te verkopen of misschien wel om bezoekers te stimuleren jouw dienst(en) af te nemen. Als je website de verkoop van  producten als doel heeft kun je kiezen voor een op maat gemaakte webshop of gebruik maken van een open source pakket. Wat je ook nodig hebt, wij hebben het voor je: ons Toolbox webshop CMS of Open Cart. We laten je de mogelijkheden graag zien.

3) integreer je merk

Je weet dat je branding je bedrijfsidentiteit is en dat naamsbekendheid de sleutel tot succes is. Maar door je te beperken tot een logo in de hoek van de homepage red je het niet. Je mist zo een enorme tool om de opstart van je bedrijf succesvol te laten worden. Je merk moet consequent getoond worden in je online aanwezigheid. Let er dus op dat je merk in alle site elementen wordt meegenomen. Houd het in gedachten bij afbeeldingen, bij je kleurenschema, bij lettertypen en uiteraard de content.

4) ontwerp voor een mobiel publiek

De mobiele markt groeit explosief en deze groep internetgebruikers zal de pc/laptop gebruikers snel voorbij schieten. Daarom is van belang je te realiseren dat een mobile-first benadering absoluut meerwaarde heeft. Integratie van responsive design (website die zich visueel aanpast aan het apparaat waarop het getoond wordt) is cruciaal voor een startende onderneming maar natuurlijk ook voor bedrijven die al een tijdje meedraaien.

5) tot in de kleinste details

Als je denkt dat je het redt met een standaard template website, hier en daar een foto aanpassen en het plakken van wat content, dan heb je het goed mis. Elk aspect van je website is van cruciaal belang tot in de kleinste details. De content en afbeeldingen moeten aantrekkelijk en relevant zijn en zo je merk versterken. Je oproep tot acties moet duidelijk en straight-forward zijn. Ook functionele animaties die bezoekers ondersteunen in hun gebruikservaring worden steeds belangrijker. Wanneer iemand jouw website voor de eerste keer bezoekt heeft hij altijd even de tijd nodig om zich te oriënteren op het scherm, om te kijken wat er gepresenteerd wordt. Zorgvuldig ontworpen animaties kunnen gebruikers in die eerste paar seconden door het scherm leiden. De volgorde en timing waarin elementen gepresenteerd worden, helpen de bezoeker zich beter te oriënteren.

startend bedrijf…en nu nog een website? banner
30-05-2022
Het belang van een goed design en een gebruiksvriendelijke website
Bekijk dit nieuws
04-08-2020
veilig surfen op uw website
Bekijk dit nieuws
terug terug naar overzicht