chat
Gosidesign houdt de online trends continue in de gaten.
De belangrijkste ontwikelingen die we zien, delen we via dit blog.
18-08-2020

Google Maps werkt niet meer?

Afgelopen mei kondigde Google aan dat er wijzigingen zullen plaatsvinden in Google Maps om op locatie gebaseerde zoekopdrachten en suggesties te verbeteren. Google Maps zal nu voortgaan onder de noemer Google Maps Platform met de diensten kaarten, routes en plaatsen en zal mogelijk kosten in rekening gaan brengen! Organisaties en websites die Google Maps hiervoor gebruiken, kunnen meldingen krijgen dat deze niet of incorrect functioneren.

google maps werkt niet meer? afbeelding 0
google maps werkt niet meer? afbeelding 1

welke kosten worden er dan in rekening gebracht door het google maps platform?

Websites en applicaties (apps) die voorheen gratis Googles Maps gebruikten, krijgen nu meldingen in beeld dat een kaart of route niet goed geladen kan worden. Aangezien wij de Google Maps geïmplementeerd hebben op jullie websites zullen wij nu gebruik moeten maken van het Google Maps platform.

Google heeft aangegeven te starten met een “Pay as you go”-model, waarbij elke gebruiker iedere maand $200 gratis tegoed krijgt, een geldige API-sleutel nodigt heeft en het zogeheten billing moet inschakelen. Bij standaard gebruik van bijvoorbeeld het opvragen van een route middels Google Maps, zal het gratis tegoed van $ 200 niet eens opgemaakt worden. Echter zijn er natuurlijk uitzonderlijke gevallen dat er veelvuldig een route opgevraagd wordt. Denk hierbij aan het opvragen van een route vanaf een thuisadres naar een overheidsinstelling of vakantiepark.

wat verandert er voor jou?

Volgens Google blijft het gebruik van de Maps-api’s in de meeste gevallen gratis, afhankelijk van het gebruik. Om de kosten voor de gebruiker zo laag mogelijk te houden biedt Google dus een gratis tegoed aan van 200 dollar per maand. Pas wanneer dit tegoed volledig opgebruikt is, worden er kosten in rekening gebracht. Deze wijziging heeft als resultaat dat je vanaf 11 juni een geldige API-sleutel en een factureringsaccount nodig hebt. Dit account kun je koppelen aan jouw creditcard, maar ook aan een automatische incasso (bankrekening). Met het nieuwe tariefplan wil Google er voor zorgen dat je alleen betaalt voor de services die je maandelijks gebruikt.

wij kunnen jou helpen

Door de nieuwe update kan het zijn dat je Maps niet goed meer worden weergegeven op je website. Wanneer je gebruik maakt van Google Maps of coördinaten, kun je contact opnemen met gosidesign. Wij kunnen er voor zorgen dat de api’s correct geïmplementeerd zijn, zodat Google Maps weer goed functioneert op de website. Hiervoor zullen we via Teamviewer (klein online programma) jouw pc tijdelijk overnemen om alles correct in te stellen. Zorg i.i.g. dat je je bankrekeningnummer (zakelijk) of je creditcard nummer bij de hand hebt als wij dit voor jou gaan verzorgen.

Om jouw Google Maps weer correct te laten werken zullen wij 1 uur implementatie kosten in rekening moeten brengen. Wil je geen kosten gaan maken dan kun je dit ook zelf regelen binnen het Google Maps platform. Hier de link naar de pagina waar je zelf een API key kunt aanmaken.

Wil je de Google Maps wijzigingen door ons laten uitvoeren neem dan even contact met ons op via tel. 088 932 7400 of per email info@gosidesign.nl

Extra info kosten Google Maps - link naar Google

google maps werkt niet meer? banner
04-08-2020
veilig surfen op uw website
Bekijk dit nieuws
21-10-2020
is jouw website avg proof?
Bekijk dit nieuws
terug terug naar overzicht